Блінкен і прем'єр Чехії обговорили інцидент у Врбетиці

Читать на русском
Блінкен і Бабіш зійшлися на думці щодо необхідності продовження підтримувати єдність і рішучість у відповідь на дестабілізуючі дії Росії
Ілюстративне фотоshutterstock.com

Державний секретар США Ентоні Блінкен 2 травня провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Чехії Андрієм Бабішем, в ході якого обговорили дії Росії.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту 2 травня.

«Держсекретар Ентоні Блінкен сьогодні говорив з прем'єр-міністром Чехії Андрієм Бабішем. Він зробив наголос на солідарності США з Чехією в тому, що стосується її мужньої відповіді на російську підривну і смертоносну діяльність на чеській землі», - йдеться в заяві.

У повідомленні також сказано, що Блінкен і Бабіш зійшлися на думці щодо необхідності продовження підтримувати єдність і рішучість у відповідь на дестабілізуючі дії Росії.

Вибух на складі боєприпасів: чому Чехія та РФ взаємно вислали дипломатів і до чого тут УкраїнаЩо стало причиною дипломатичного конфлікту Чехії та Росії і до чого тут Україна, розбиралось Слово і діло.

«Рішення Чехії вивести Росатом з тендеру на АЕС Дуковани та значно скоротити присутність російської розвідки в Празі посилило безпеку Чеської Республіки та всього альянсу НАТО», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 17 квітня прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш повідомив про отримання інформації від чеських спецслужб про причетність співробітників ГРУ РФ до вибуху на складі боєприпасів у селі Врбетіце.

Тоді ж було оголошено про рішення вислати 18 російських дипломатів. За інформацією європейських ЗМІ, вони були співробітниками російської розвідки та працювали під прикриттям.

Москва відкинула дані звинувачення, а в якості відповідного заходу МЗС РФ оголосив персонами нон грата 20 чеських дипломатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: