В Україні відновлюється велика приватизація

Читать на русском
1 травня набув чинності закон, який скасував заборону на проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації.
Фото: Bloomberg

В Україні сьогодні, 1 травня, набув чинності закон, який скасував заборону на проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації. Раніше вона була призупинена через карантин.

Закон напередодні був опублікований у виданні «Голос України». Він набуває чинності наступного дня після оприлюднення.

Велика приватизація: які об’єкти не можуть продати і як рік у рік змінюється їхня вартістьЯкі об’єкти вже кілька років поспіль планують продати у межах великої приватизації, але досі не можуть цього зробити, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Цей закон дозволить почати підготовку і проведення великої приватизації на аукціонах, які були припинені через обмежувальні заходи у зв'язку з пандемією COVID-19 з березня минулого року.

Відзначимо, державне майно дозволяється продавати тільки на аукціоні з умовами, коли торги виграє покупець, який запропонував найвищу ціну і взяв на себе зобов'язання виконати умови продажу.

Нагадаємо, у вересні минулого року в країні заборонили аукціони з продажу об'єктів великої приватизації на час карантину.

30 березня 2021 року Верховна рада скасувала заборону на проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації. Пізніше закон підписав президент Володимир Зеленський.

Раніше повідомлялося про те, на скільки вдалося поповнити держбюджет за допомогою малої приватизації у 2020 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: