Стало відомо, коли пройдуть перші аукціони великої приватизації

Читать на русском
Аукціони з продажу перших об'єктів великої приватизації, які сьогодні розблокувала Рада, можуть пройти вже влітку.
facebook.com/dmitry.sennychenko

Аукціони з продажу перших об'єктів великої приватизації, яку сьогодні розблокувала Рада, можуть відбутися вже цього літа.

Про це повідомив глава Фонду державного майна (ФДМ) Дмитро Сенниченко в соцмережі Facebook у вівторок, коментуючи рішення парламенту.

Приватизація на паузі: які прибутки і збитки показали держпідприємства у 2020 роціЧерез коронавірус довелося зупинити велику приватизацію і українські підприємства, за невеликим винятком, традиційно фіксують збитки на кінець року.

«Перші аукціони великої приватизації відбудуться вже влітку», - написав він.

За його словами, очікується, що Фонд держмайна за допомогою великої приватизації у 2021 році зможе залучити до держбюджету 12 млрд грн. Це в 4 рази більше, ніж було за підсумком 2020-го.

«Об'єднана гірничо-хімічна компанія, київський завод «Більшовик», «Президент Готель», а згодом і багато іншого - кожен інвестор знайде в нашому інвестиційному меню щось на свій смак», - додав Сенниченко.

Нагадаємо, Верховна рада сьогодні на позачерговому засіданні прийняла в цілому урядовий законопроект №4543 про розблокування процесу продажу великих держпідприємств (великої приватизації). Вона була припинена з березня минулого року через карантин в умовах пандемії.

В Україні у 2020 році до державного бюджету від продажу об'єктів малої приватизації надійшло понад 1,4 мільярда гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: