В Україні відновлять велику приватизацію

Читать на русском
Рада у вівторок, 30 березня, скасувала заборону на проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації у період карантину.
фото УНІАН

Верховна рада на позачерговому засіданні у вівторок, 30 березня, скасувала заборону на проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації у період карантину.

Відповідний законопроект №454 підтримали 257 нардепів.

Приватизація держмайна: очікуваний і реальний дохід у 2015-2020 рокахУ 2015-2019 роках бюджет не отримував очікуваного доходу від приватизації держмайна. Цьогоріч надійшло 1,4 млрд грн.

Документ пропонує виключити із закону пункт, згідно з яким тимчасово, на період карантину та обмежувальних заходів через пандемію впроваджували заборону на проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації.

У пояснювальній записці зазначається, що обмеження на проведення аукціонів, доцільно зняти з метою наповнення держбюджету коштами від продажу об'єктів. За попередніми оцінками Кабміну, приватизація може принести до держбюджету близько 12 млрд грн.

Нагадаємо, велика приватизація в Україні була призупинена у березні 2020 року у зв'язку з карантином через COVID. Раніше Фонд держмайна включив у календар приватизації на 2021 рік 53 об'єкти великої і малої приватизації.

У грудні 2020 року Кабмін схвалив відновлення великої приватизації.

Раніше повідомлялося, скільки коштів принесла до бюджету мала приватизація за минулий рік.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: