На приватизацію передали підприємства ОПК без виробничих потужностей – State Watch

Читать на русском
15 підприємств, які Укроборонпром передав на приватизацію, втратили виробничу потужність ще до 2015 року.
фото з відкритих джерел

Більшість підприємств, які «Укроборонпром» передав на приватизацію, втратили виробничу потужність ще до 2015 року.

Про це йдеться в доповіді експертної організації StateWatch, яку озвучили на онлайнконференції «Приватизація недіючих оборонних підприємств: скидання баласту або інвестиція в їх розвиток?».

Очікування та реальність: який прибуток від приватизації отримала Україна за останні рокиЯкий прибуток від приватизації отримала Україна за останні роки, дивіться в інфографіці Слово і діло.

«На 15 державних підприємствах з 17, які були передані концерном «Укроборонпром» до Фонду держмайна на приватизацію, у різні періоди була зупинена виробнича діяльність в оборонно-промисловій сфері», - сказано в повідомленні.

Зокрема, до 2010 року через брак держзамовлення зупинили виробництво 4 підприємства: Завод «Квант» у Києві з 1998 року, Запорізький автомобільний ремонтний завод з 2005 року, Рівненський автомобільний ремонтний завод з 2009 року, Український радіотехнічний інститут у Миколаєві з 2005 року .

Протягом 2010-2013 років ще 8 підприємств припинили активну економічну діяльність: 171 Чернігівський ремонтний завод, Вінницький авіаційний завод - «ВІАЗ», Івано-Франківський котельно-зварювальний завод, Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння, Центральний науково-дослідний інститут навігації і управління, Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут, Закарпатське вертолітне виробниче об'єднання, науково-дослідний інститут «Буран».

Протягом 2014-2015 років зупинилася робота на ще трьох підприємствах: КБ «Блискавка», ДП «Укроборонлізинг», КБ «Ізумруд».

Нагадаємо, в Україні цієї весни відновили велику приватизацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: