Суд зупинив справу стосовно експосадовця заводу «Електроважмаш»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання адвоката про зупинення судового провадження у кримінальному провадженні.
Електроважмаш

Вищий антикорупційний суд зупинив провадження за обвинуваченням колишнього заступника генерального директора державного підприємства «Завод «Електроважмаш» Романа Довгого у зловживанні службовим становищем через тяжку хворобу.

Таке рішення 21 квітня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання адвоката Кульчицького Н.С. про зупинення судового провадження у кримінальному провадженні у зв'язку з тяжкою тривалою хворобою обвинуваченого Романа Довгого – задовольнити. Зупинити судове провадження щодо обвинуваченого Романа Довгого до його видужання або такого покращення стану здоров`я, який дозволить йому брати участь у судовому провадженні», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, в 2016 році НАБУ затримало ексзаступника гендиректора «Електроважмашу» Романа Довгого. За версією слідства, в результаті реалізації злочинного наміру «Електроважмаш» зазнав збитків на суму 37,2 мільйона гривень. Детективи НАБУ викрили схему, згідно з якою посадові особи держпідприємства за попередньою змовою з керівниками двох підставних компаній у період 2014-2015 років продали електродвигун постійного струму за заниженими цінами.

Восени 2020 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду нову справу про збитки заводу «Електровашмаш». Як встановило слідство, у 2017 році посадовці заводу «Електроважмаш» за посередництва підконтрольної їм компанії, зареєстрованій у Празі (Чеська Республіка), організували продаж запасних частин компанії реального сектору економіки (Литовська Республіка). Ті запчастини, які «Електроважмаш» продав чеській компанії за 600 300 євро, остання перепродала литовській за майже вдвічі більшою ціною – 1,22 млн євро. В результаті «Електроважмаш» недоотримав 13,7 млн грн, що підтверджено експертизами.

Нещодавно ВАКС продовжував строк обов'язків обвинувачених у цій справі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: