Справа «Електроважмашу»: ВАКС продовжив обов'язки чотирьом обвинуваченим

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув чотири клопотання прокурора САП про продовження строку запобіжного заходу чотирьом обвинуваченим.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд розглянув клопотання про продовження запобіжного заходу чотирьом обвинуваченим у справі про завдання 13,7 млн грн збитків державному підприємству «Завод «Електроважмаш».

Про це повідомляє пресслужба суду.

«4 вересня ВАКС у підготовчому засіданні розглянув 4 клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу та обов'язків, покладених на обвинувачених, у справі за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем посадових осіб харківського державного підприємства «Електроважмаш» та осіб, що за версією обвинувачення, були їх співучасниками. Із 4 клопотань одне задоволено повністю, 3 клопотання задоволено частково», – інформують у суді.

Водночас, як повідомляють у ВАКС, п'ятий обвинувачений перебуває на лікуванні і тому клопотання стосовно нього не розглядали. Суд відклав підготовче засідання на сьогодні, 7 вересня.

Як відомо, у цій справі, за даними журналіста «Слово і Діло», НАБУ і САП повідомили про підозру двом заступникам директора заводу «Електроважмаш» Олександру Гордію та Миколій Корнійчуку. Крім них, органи правопорядку повідомили про підозру начальнику управління заводу «Електроважмаш» Олегу Богданову; директорці чеської компанії Ksanko s.r.o. Оксані Євдокимовій та бенефіціару цієї фірми, чоловіку Євдокимової Андрію. Останнього суд взяв під варту.

Як встановило слідство, у 2017 році посадовці заводу «Електроважмаш» за посередництва підконтрольної їм компанії, зареєстрованій у Празі (Чеська Республіка), організували продаж запасних частин компанії реального сектору економіки (Литовська Республіка). Ті запчастини, які «Електроважмаш» продав чеській компанії за 600 300 євро, остання перепродала литовській за майже вдвічі більшою ціною – 1,22 млн євро. В результаті «Електроважмаш» недоотримав 13,7 млн грн, що підтверджено експертизами.

Нагадаємо, ВАКС взяв під варту заступника директора заводу «Електроважмаш» Гордія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: