САП скерувала до суду справу про збитки заводу «Електроважмаш»

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт у справі збитків державного заводу в Харкові.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у справі про завдання 13,7 млн грн збитків державному підприємству «Завод «Електроважмаш».

Про це повідомляє пресслужба САП.

«7 серпня Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою до Вищого антикорупційного суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо завдання 13,7 млн гривень збитків ДП «Електроважмаш». Усім учасникам схеми інкриміновано вчинення злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України», – інформують у прокуратурі.

Як відомо, у цій справі НАБУ і САП повідомили про підозру двом заступникам директора заводу «Електроважмаш». Крім них, органи правопорядку повідомили про підозру начальнику управління заводу «Електроважмаш»; кінцевому бенефіціару чеської компанії і директору чеської компанії. За даними журналіста «Слово і Діло», йдеться про чеську компанію Ksanko s.r.o., яка належить харків'янкам Оксані і Дарії Євдокимовим, а кінцевим її бенефіціаром був чоловік Оксани Євдокимової Андрій. Останнього суд взяв під варту.

Як встановило слідство, у 2017 році посадовці заводу «Електроважмаш» за посередництва підконтрольної їм компанії, зареєстрованій у Празі (Чеська Республіка), організували продаж запасних частин компанії реального сектору економіки (Литовська Республіка). Ті запчастини, які «Електроважмаш» продав чеській компанії за 600 300 євро, остання перепродала литовській за майже вдвічі більшою ціною – 1,22 млн євро. В результаті «Електроважмаш» недоотримав 13,7 млн грн, що підтверджено експертизами.

Нагадаємо, ВАКС взяв під варту заступника директора заводу «Електроважмаш» Олександра Гордія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: