Збитки заводу «Електроважмаш»: підозрюваний заступник директора вніс заставу

Читать на русском
Підозрюваний у корупції заступник керівника заводу вніс заставу, які йому визначили альтернативою арешту.
завод Електроважмаш

Підозрюваний у причетності до завдання 13,7 млн грн збитків державному заводу «Електроважмаш» заступник директора підприємства зі стратегії та маркетингу вніс 1 млн грн застави.

Про це в коментарі журналісту «Слово і Діло» повідомила керівник відділу комунікацій Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис.

«Підозрюваний заступник директора зі стратегії та маркетингу державного підприємства завод «Електроважмаш» вніс 1 млн грн застави», – сказала вона.

За даними «Слово і Діло», йдеться про Олександра Гордія.

Як відомо, у цій справі НАБУ і САП повідомили про підозру двом заступникам директора заводу «Електроважмаш». Крім них, органи правопорядку повідомили про підозру начальнику управління заводу «Електроважмаш»; кінцевому бенефіціару чеської компанії і директору чеської компанії. За даними журналіста «Слово і Діло», йдеться про чеську компанію Ksanko s.r.o., яка належить харків'янкам Оксані і Дарії Євдокимовим.

Як встановило слідство, у 2017 році посадовці заводу «Електроважмаш» за посередництва підконтрольної їм компанії, зареєстрованій у Празі (Чеська Республіка), організували продаж запасних частин компанії реального сектору економіки (Литовська Республіка). Ті запчастини, які «Електроважмаш» продав чеській компанії за 600 300 євро, остання перепродала литовській за майже вдвічі більшою ціною – 1,22 млн євро. В результаті «Електроважмаш» недоотримав 13,7 млн грн, що підтверджено експертизами.

Нагадаємо, ВАКС заарештував заступника директора заводу «Електроважмаш» Гордія. Також суд взяв під варту бенефіціара чеської компанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: