Збитки заводу «Електроважмаш»: бенефіціару компанії обрали запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання детектива та прокурора про застосування запобіжного заходу підозрюваному.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд взяв під варту ще одну особу, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у завданні 13,7 млн грн збитків підприємству.

Таке рішення 20 березня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє пресслужба ВАКС.

За інформацією журналіста «Слово і Діло», йдеться про кінцевого бенефіціара чеської компанії Ksanko s.r.o. Андрія Євдокимова.

«Слідчий суддя ВАКС взяв під варту підозрюваного у справі ДП «Завод «Електроважмаш» з альтернативою внесення застави у розмірі 8,4 млн грн. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 КК України», – повідомляють у суді.

Як відомо, у цій справі НАБУ і САП повідомили про підозру двом заступникам директора заводу «Електроважмаш». Крім них, органи правопорядку повідомили про підозру начальнику управління заводу «Електроважмаш»; кінцевому бенефіціару чеської компанії і директору чеської компанії. За даними журналіста «Слово і Діло», йдеться про чеську компанію Ksanko s.r.o., яка належить харків'янкам Оксані і Дарії Євдокимовим.

Як встановило слідство, у 2017 році посадовці заводу «Електроважмаш» за посередництва підконтрольної їм компанії, зареєстрованій у Празі (Чеська Республіка), організували продаж запасних частин компанії реального сектору економіки (Литовська Республіка). Ті запчастини, які «Електроважмаш» продав чеській компанії за 600 300 євро, остання перепродала литовській за майже вдвічі більшою ціною – 1,22 млн євро. В результаті «Електроважмаш» недоотримав 13,7 млн грн, що підтверджено експертизами.

Нагадаємо, в цій справі ВАКС заарештував заступника директора заводу «Електроважмаш» Олександра Гордія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: