ВАКС заарештував заступника директора заводу «Електроважмаш»

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива та прокурора про взяття під варту заступника керівника державного заводу.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд взяв під варту заступника директора державного підприємства «Завод «Електроважмаш», якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у завданні 13,7 млн грн збитків підприємству.

Таке рішення 20 березня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє пресслужба ВАКС.

За інформацією журналіста «Слово і Діло», йдеться про Олександра Гордія.

«Слідча суддя ВАКС обрала запобіжний захід заступникові директора ДП «Завод «Електроважмаш» у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 1 млн грн. Термін дії запобіжного заходу - 60 днів. Тобто, до 18 травня включно», – заявляють у суді.

У разі внесення застави на Гордія покладуть наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він постійно проживає без дозволу; повідомляти про зміну свого місця роботи; утриматися від спілкування з іншими свідками та підозрюваними у справі; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Як відомо, у цій справі НАБУ і САП повідомили про підозру двом заступникам директора заводу «Електроважмаш». Крім них, органи правопорядку повідомили про підозру начальнику управління заводу «Електроважмаш»; кінцевому бенефіціару чеської компанії і директору чеської компанії. За даними журналіста «Слово і Діло», йдеться про чеську компанію Ksanko s.r.o., яка належить харків'янкам Оксані і Дарії Євдокимовим.

Як встановило слідство, у 2017 році посадовці заводу «Електроважмаш» за посередництва підконтрольної їм компанії, зареєстрованій у Празі (Чеська Республіка), організували продаж запасних частин компанії реального сектору економіки (Литовська Республіка). Ті запчастини, які «Електроважмаш» продав чеській компанії за 600 300 євро, остання перепродала литовській за майже вдвічі більшою ціною – 1,22 млн євро. В результаті «Електроважмаш» недоотримав 13,7 млн грн, що підтверджено експертизами.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року НАБУ затримало колишнього заступника директора заводу «Електроважмаш». У березні також заарештували заступника директора «Електроважмашу» і спільника за отримання $37 тисяч хабара. Пізніше САП пом'якшила обвинувачення в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: