Справа заводу «Електроважмаш»: суд відпустив під заставу підозрювану

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива та прокурора про застосування запобіжного заходу підозрюваній.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд відпустив під 525,5 тисяч гривень застави директорку чеської компанії, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у завданні 13,7 млн грн збитків державному підприємству «Завод «Електроважмаш».

Про це повідомляє пресслужба САП.

За інформацією журналіста «Слово і Діло», йдеться про директорку фірми Ksanko s.r.o. Оксану Євдокимову.

«27 березня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід 5 підозрюваній у справі щодо завдання державному підприємству «Завод «Електроважмаш» збитків на суму 13,7 млн гривень. Так, суд частково задовольнив клопотання прокурорів САП та детективів НАБУ та застосував до директорки чеської компанії-учасниці схеми запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 525,5 тис. грн», – повідомляють у прокуратурі.

Крім того, на неї покладено низку процесуальних обов'язків, а саме: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Як відомо, у цій справі НАБУ і САП повідомили про підозру двом заступникам директора заводу «Електроважмаш». Крім них, органи правопорядку повідомили про підозру начальнику управління заводу «Електроважмаш»; кінцевому бенефіціару чеської компанії і директору чеської компанії. За даними журналіста «Слово і Діло», йдеться про чеську компанію Ksanko s.r.o., яка належить харків'янкам Оксані і Дарії Євдокимовим, а кінцевим її бенефіціаром був чоловік Оксани Євдокимової Андрій. Останнього суд взяв під варту.

Як встановило слідство, у 2017 році посадовці заводу «Електроважмаш» за посередництва підконтрольної їм компанії, зареєстрованій у Празі (Чеська Республіка), організували продаж запасних частин компанії реального сектору економіки (Литовська Республіка). Ті запчастини, які «Електроважмаш» продав чеській компанії за 600 300 євро, остання перепродала литовській за майже вдвічі більшою ціною – 1,22 млн євро. В результаті «Електроважмаш» недоотримав 13,7 млн грн, що підтверджено експертизами.

Нагадаємо, ВАКС взяв під варту заступника директора заводу «Електроважмаш» Олександра Гордія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: