НАБУ затримало колишнього заступника директора заводу «Електроважмаш»

Читать на русском
У Національному антикорупційному бюро України заявили про затримання екс-заступника директора держпідприємства Електроважмаш.

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього заступника директора зі стратегії та маркетингу державного підприємства «Завод «Електроважмаш».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Його підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання посадовою особою службовим становищем, скоєне за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки). Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу», – йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, в результаті реалізації злочинного наміру «Електроважмаш» зазнав збитків на суму 37,2 мільйона гривень. Як повідомляють у НАБУ, детективи відомства викрили схему, згідно з якою посадові особи держпідприємства за попередньою змовою з керівниками двох підставних компаній у період 2014-2015 років продали електродвигун постійного струму за заниженими цінами.

Нагадаємо, раніше в НАБУ закликали Національне агентство з питань запобігання корупції в короткі терміни розпочати перевірку е-декларацій. Не дочекавшись відповіді, Бюро вже почало перевіряти 20 е-декларацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: