Удвічі менше бронетехніки та автомобілів: як Міноборони виконало плани з оснащення ЗСУ на 2020 рік

Читать на русском

Від початку російського вторгнення на територію України військову допомогу Києву систематично надавали США та країни ЄС. Нещодавно «Слово і діло» аналізувало, як з роками змінювалися обсяги цієї допомоги Україні, і коли саме ЗСУ отримали найбільше підтримки. Тепер пропонуємо подивитися, яку техніку упродовж минулого року закупили для Збройних сил та чи вдалося Міноборони виконати плани на 2020 рік.

У 2020 році Міністерство оборони планувало закупити 152 одиниці бронетехніки. В результаті – придбали 86.

Також не змогли повністю виконати план щодо закупівлі автомобільної техніки різного функціонального призначення. ЗСУ отримали 186 одиниць техніки, що на 108 пунктів менше, ніж планували.

ЗСУ також отримали 46 безпілотних авіаційних комплексів та 8 одиниць техніки протиповітряної оборони. А от броньовані катери різного призначення Міноборони закупити так і не змогло.

Водночас, українська армія торік отримала 394 одиниці техніки зв’язку та перевиконала план щодо закупівлі електронно-обчислювальної техніки ‒ 5 627 одиниць замість 4 807 запланованих. Також для військових модернізували бронетанкову та авіаційну техніку, а також інструменти протиповітряної оборони.

Торік військові отримали 11 381 комплект телекомунікаційного обладнання, 52 боєприпаси та три бойові кораблі. Також для армії закупили 1 143 одиниці озброєння та військової техніки і 120 літальних апаратів.

Нагадаємо, нещодавно Збройні сили України отримали нову партію бойових машин Oncilla, які збирає підприємство Українського науково-промислового комплексу «ВК Система».

Раніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що з 23 квітня Росія почне відводити війська від українських кордонів. Наразі РФ уже почала часткове виведення військ із території окупованого Криму, однак відведення від східного кордону України у Воронезькій області не спостерігається.

У коментарі «Слово і діло» військовий експерт Олег Жданов пояснив, чим продиктоване таке рішення Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: