Бійцям ЗСУ наказали не відповідати на провокації сепаратистів

Читать на русском
Бійцям ЗСУ дали наказ не відповідати на провокації сепаратистів на Донбасі. Про це заявив голова МЗС України Дмитро Кулеба на прес-конференції.

Бійцям ЗСУ дали наказ не відповідати на провокації сепаратистів на Донбасі.

Про це заявив голова МЗС України Дмитро Кулеба на пресконференції у вівторок, 20 квітня.

«Українським військам наказано не реагувати на провокації (на Донбасі - ред.). На жаль, інша сторона робить все можливе, щоб їх провокувати», - сказав Кулеба.

Міністр додав, що ситуація на лінії розмежування продовжує залишатися напруженою - від початку року на Донбасі загинули 30 українських солдатів, із яких більшість були вбиті снайперами.

«Постріл снайпера - це навмисне вбивство», - підкреслив Кулеба, додавши, що це були «російські снайпери».

«Україна не планує жодного збройного наступу, ескалації або провокацій, щоб вирішити конфлікт на Донбасі. Ми прикладаємо всі наші зусилля в політичне і дипломатичне вирішення конфлікту», - зазначив Кулеба.

Країна-проблема. Колонка Леоніда ШвецяІнша проблема, з якою Україні по-любому жити, хоча хотілося б жити без неї, це те, що робить її місцями невідмітною від Росії.

«Однією з перших знаків деескалації буде повторне зобов'язання російської сторони дотримуватися перемир'я. Спільна заява ТКГ про прихильність до перемир'я буде знаком того, що Росія як мінімум готова розмовляти, а не лише нарощувати свою військову силу біля кордонів. Це не буде повною деескалацією, але хоча б променем надії», - пояснив міністр.

Ukrainian FM Dmytro Kuleba online briefing for foreign mediaUkraineMFA

При цьому тільки Москва займається ескалацією на Донбасі, говорить голова МЗС України.

«Москва має чути з кожного кута, що це не дві сторони - Україна та Росія - які несуть відповідальність за ескалацію. Це лише Москва масштабно нарощує військову силу, тільки Москва займається ескалацією», - сказав Кулеба, додавши, що ціна запобігання подальшої ескалації з боку РФ завжди буде меншою, ніж ціна її зупинки та пом'якшення її наслідків.

«Сподіваюся, наші друзі і партнери це розуміють», - підкреслив міністр.

Водночас ніякі переговори за спиною Франції, Німеччини, США не ведуться, запевнив голова МЗС.

«Ми не ведемо переговори поза існуючими форматами», - додав міністр і підсумував, що мирне рішення ґрунтується на мінських домовленостях і переговорах в форматі ТКГ і нормандської четвірки.

Раніше повідомлялося про те, що окупанти на Донбасі закидали мінами житлові будинки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: