На Донбасі окупанти обстрілюють мирне населення для дискредитації ЗСУ

Читать на русском
Російсько-окупаційні сили з мінометів 82-го та 120-го калібрів обстрілюють населені пункти на Донбасі. Окупанти здійснюють обстріли, щоб звинуватити в цьому українських військовослужбовців.
Міноборони

Російсько-окупаційні сили з мінометів 82-го та 120-го калібрів обстрілюють населені пункти на Донбасі. Окупанти здійснюють обстріли, щоб звинуватити в цьому українських військовослужбовців.

Про це повідомило командування ООС на сторінці у Facebook.

Українська сторона СЦКК інформує, що у березні-квітні поточного року куратори ОРДЛО розгорнули чергову інформаційну кампанію щодо дискредитації Збройних Сил України. Метою кампанії є створення та поширення фейків про обстріли Збройними Силами України населених пунктів на тимчасово окупованій території.

«Зазначені інформаційні вкиди спрямовані на переконання місцевого населення у намірах української сторони найближчим часом розпочати воєнну операцію з деокупації тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей. Посиленням загальної картини підготовки до оборони слугують кадри, на яких укріплюють міські споруди мішками з піском в Донецьку та інших тимчасово окупованих містах», – йдеться в повідомленні.

Країна-проблема. Колонка Леоніда ШвецяІнша проблема, з якою Україні по-любому жити, хоча хотілося б жити без неї, це те, що робить її місцями невідмітною від Росії.

Так, протягом 12-17 квітня окупанти провели низку провокацій з застосуванням мінометів та протитанкових гармат у напрямку населених пунктів Опитне, Піски, Мар’їнка, Новомихайлівка. Обстріли велися з боку Донецька.

А 14 квітня проросійські бойовики поширювали фейк про нібито загибель мирного мешканця Донецька в результаті обстрілу з боку українських військових.

«Українська сторона СЦКК прогнозує, що на фоні зростання кількості обстрілів зі сторони збройних формувань РФ із забороненого озброєння - зросте кількість інформаційних вкидів зі звинуваченнями в обстрілах з боку ЗС України», – зазначили у штабі.

Нагадаємо, ЗМІ бойовиків знімають на Донбасі постановочні репортажі про нібито обстріли населених пунктів українськими Збройними силами, а до цього сепаратисти самі відкривають вогонь по певних районах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: