Євросоюз може надати Україні до 600 мільйонів євро допомоги – Марченко

Читать на русском
Про отримання фінансової допомоги від ЄС вдалося домовитися в ході онлайн-зустрічі міністра фінансів з представниками Єврокомісії
Сергій Марченкоmof.gov.ua

У вересні 2021 року Україна отримає від Європейського Союзу другий транш фінансової допомоги у розмірі 600 млн євро. Однак для цього Україні доведеться виконати ряд зобов'язань, включаючи проведення реформ.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів.

Про отримання фінансової допомоги від ЄС вдалося домовитися в ході онлайн-зустрічі міністра фінансів Сергія Марченка з представниками Європейської комісії.

Який валовий зовнішній борг накопичила Україна та інші державиЯкий валовий зовнішній борг накопичила Україна та інші держави, дивіться в матеріалі Слово і діло.

«Ми вдячні Європейській комісії за підтримку і за допомогу в грудні 2020 року, коли був отриманий перший транш в обсязі 600 млн євро. Зараз уряд України та Міністерство фінансів роблять все можливе для виконання умов нашої Програми та отримання другого траншу від ЄС у вересні 2021 року», - сказав міністр.

Для отримання другого траншу Україні доведеться виконати реформи в наступних сферах - це управління державними фінансами, управління і верховенство права, поліпшення бізнес-клімату, секторальні реформи та державні підприємства.

Раніше Сполучені Штати Америки через Агентство з міжнародного розвитку (USAID) надали Україні додатково 155 млн доларів на розвиток, боротьбу з корупцією, а також протидію агресії РФ.

Раніше в ОПУ визнали, що хоча Україна має всі шанси отримати черговий транш кредитних коштів від Міжнародного валютного фонду до вересня 2021 року, є ймовірність того, що якщо цього траншу раптом не буде, уряду доведеться урізати видаткову частину державного бюджету.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: