Виплати ФОП: назвали терміни отримання допомоги

Читать на русском
ФОП та наймані працівники з «червоних зон» зможуть отримати по 8 тисяч протягом десяти днів після заповнення заявки.

ФОП та наймані працівники з «червоних зон» зможуть отримати по 8 тисяч протягом десяти днів після заповнення заявки.

Всі дані мають бути заповнені правильно, йдеться у відповіді пресслужби Мінекономіки на запит РБК-Україна.

З 19 квітня ФОП і наймані працівники, діяльність яких була припинена на час перебування в області «червоній» зоні, можуть подати заявку на отримання одноразової матеріальної допомоги з державного бюджету України в розмірі 8 тисяч гривень. Зробити це можна на порталі або в додатку «Дія».

Як змінювалася кількість ФОПів та юридичних осіб в Україні в 2013-2020 рокахЗа останні дев’ять років кількість фізичних осіб-підприємців зменшилася, а от юридичних осіб зареєструвалося більше.

У пресслужбі уточнили, що подати заяву можна протягом 30 днів із дня впровадження «червоної» зони в області, де ведеться діяльність. Якщо ця область була віднесена до «червоної» зони протягом лютого-березня 2021 року, то можна подати заяву до 18 травня 2021 року включно.

Якщо правильно заповнені всі дані та застрахована особа відповідає умовам надання допомоги, «протягом 10 днів виплата надійде на рахунок, вказаний в заяві на допомогу», повідомили в Мінекономіки.

Нагадаємо, прийом заявок на отримання допомоги від держави на період карантину розміром у 8 тис. грн стартував 19 квітня. За перший день вже понад 116 тисяч українців подали заявку на отримання допомоги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: