США виділили Україні додатково 155 млн доларів

Читать на русском
США надали Україні додатково 155 млн доларів на розвиток, боротьбу з корупцією, а також протидію агресії РФ.
фото Valentyn Ogirenko/Reuters

Сполучені Штати Америки через Агентство з міжнародного розвитку (USAID) надали Україні додатково 155 млн доларів на розвиток, боротьбу з корупцією, а також протидію агресії РФ.

Про це повідомляє Урядовий портал у вівторок, 20 квітня.

Кредитний стоп-кран: із чим пов'язана пауза у співпраці з МВФУ МВФ не поспішають видавати Україні черговий транш кредиту – чекають на реформи. Чи вдасться довго протриматися без позик, і чим це загрожує вітчизняній економіці – розбирався Олександр Радчук.

«Додаткові ресурси будуть використані у цьому році для вирішення ряду ключових питань у різних сферах розвитку України», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, з 155 млн дол. на підтримку зростання економіки і поліпшення стану здоров'я українців направлять 34 млн дол.; на вдосконалення заходів з протидії корупції - 14 млн дол.; на протидію російській агресії - 63 млн дол.; на зміцнення демократії та врядування - 44 млн дол.

Нагадаємо, Україна і МВФ продовжують узгоджувати умови отримання нового траншу. Він очікується не раніше вересня 2021 року. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

При цьому раніше в Мінфіні допустили відмову від прямого фінансування МВФ через два роки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: