Україна чекає транш від МВФ не раніше осені – Марченко

Читать на русском
Станом на сьогодні обговорення з МВФ зобов'язань України тривають, але чітких формулювань поки немає
Сергій МарченкоFacebook

Україна і Міжнародний валютний фонд продовжують погоджувати умови отримання траншу, отримання якого очікується не раніше вересня поточного року.

Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю виданню lb.ua.

За його словами, вересень - найкращий варіант, до якого прагнуть обидві сторони. У переговорах спостерігається явний прогрес, а в Мінфіні налаштовані оптимістично.

Який валовий зовнішній борг накопичила Україна та інші державиЯкий валовий зовнішній борг накопичила Україна та інші держави, дивіться в матеріалі Слово і діло.

Станом на сьогодні обговорення з МВФ зобов'язань України тривають, але чітких формулювань поки немає, і робота над текстом нового меморандуму ще не розпочата.

«Ми зараз звужуємо коло невирішених питань. За великим рахунком йдеться про конкретні формулювання за взятими Україною зобов'язаннями. І це коло максимально звузилося. У січні, коли була місія, було багато питань, зараз їх менше», - зазначив він.

Міністр також додав, що в МВФ наполягли на якнайшвидшому вирішенні Україною питань з корупцією, і саме в цьому напрямку зараз ведуться основні роботи.

Раніше в ОПУ визнали, що хоча Україна має всі шанси отримати черговий транш кредитних коштів від Міжнародного валютного фонду до вересня 2021 року, є ймовірність того, що якщо цього траншу раптом не буде, уряду доведеться урізати видаткову частину державного бюджету.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: