У США очікують збільшення масштабів військової допомоги для України

Читать на русском
Сенат США вкрай стурбований різким нарощуванням військової присутності Росії на кордоні з Україною
Роберт МенендесReuters

Голова Комітету у закордонних справах Сенату США Роберт Менендес очікує, що Сенат 21 квітня схвалить законопроєкт про збільшення військової допомоги Україні.

Про це Менедес сказав у бесіді з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ.

«Роберт Менендес запевнив Дмитра Кулебу в непохитній підтримці територіальної цілісності та суверенітету України, готовності Сенату США і надалі рішуче підтримувати свого стратегічного партнера, особливо в умовах ескалації агресивних дій Росії. Він повідомив, що очікує схвалення завтра в очолюваному ним сенатському комітеті законопроєкту про партнерство з Україною у сфері безпеки, який передбачає збільшення розмірів щорічної військової допомоги, включаючи надання летальної зброї», - йдеться в заяві.

Менендес також зазначив, що Сенат США вкрай стурбований різким нарощуванням військової присутності РФ на кордоні з Україною і загроз, які нинішні дії Москви представляють для всієї України та Європи.

«Голова комітету зазначив, що неспровокована агресія Росії проти України абсолютно неприйнятна для Сполучених Штатів і цивілізованого світу, і запевнив, що будь - який новий її етап буде для Москви тяжкі наслідки», - зазначили в МЗС.

Раніше Сполучені Штати Америки через Агентство з міжнародного розвитку (USAID) надали Україні додатково 155 млн доларів на розвиток, боротьбу з корупцією, а також протидію агресії РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: