Лукашенко заявив про підготовку замаху на нього опозицією за участю США

Читать на русском
Змовників затримали в Москві російські спецслужби, а змова планувалася за активної підтримки та участі США, заявив Лукашенко
Олександр Лукашенкоshutterstock.com

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання групи білоруських опозиціонерів, які готували замах на нього і його дітей в рамках підготовки до державного перевороту в країні.

Відео виступу опублікував Telegram-канал «Пул першого».

«Чому я мовчав - про себе, про сім'ю, про дітей не хочеться говорити. Але вони взялися за дітей. У планах захоплення дитини одного, другого, як вийде. Посадимо в льох. До речі, в Гомельській області погріб підготували. Ми затримали групу, вони провели, показали, як це все планували. Потім ми виявили роботу явно іноземних спецслужб. Швидше за все, Центрального розвідувального управління, ФБР, не знаю, хто там з американців працював ... ми контролювали їх, Наступна група після Автуховича відомого та інших, не хочу прізвища називати, виявили їх бажання з'явитися до Мінська і вже зайнятися організацією замаху на президента і дітей», — розповів журналістам Лукашенко.

Білоруська опозиція опублікувала фільм про статки ЛукашенкаОпозиційний білоруський Youtube-канал NEXTA опублікував фільм Лукашенко. Золоте дно, в якому розповідається про статки самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Президент Білорусі додав, що змовників затримали в Москві російські спецслужби, а змова планувалася за активної підтримки та участі США.

«Я попросив президента Росії та Сашу Бортнікова з ФСБ, і ми їх взяли. Не дай Боже вони доторкнуться до дітей, це буде страшна різанина», - додав він.

Інформацію підтвердив голова Комітету державної безпеки (КДБ) Білорусі Іван Тертель в ефірі телеканалу ОНТ.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

Тертель заявив, що в результаті багатоступінчастої спецоперації КДБ вдалося запобігти спробі збройного заколоту в Білорусі, в рамках якого планувалися захоплення влади та усунення ряду державних діячів країни, в тому числі Лукашенка. До складу групи входили білоруські та іноземні громадяни.

«Учасники даної групи детально спланували та приступили до практичної реалізації задуму з фізичного усунення президента Білорусі, членів його сім'ї, організації збройного заколоту з метою захоплення влади насильницьким шляхом», - розповів він.

Нагадаємо, наприкінці лютого Євросоюз на рік продовжив санкції проти режиму Лукашенка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: