Атака на параді та розстріл кортежу: Лукашенко розповів подробиці підготовки «замаху» на нього

Читать на русском
Лукашенко додав, що змовники потім нібито почали планувати атаку на його заміську резиденцію. Життя президента Білорусі вони оцінили в 10 млн доларів
Олександр ЛукашенкоФото УНІАН

Так звані змовники, які планували «державний переворот» в Білорусі, серед інших варіантів планували усунути президента країни Олександра Лукашенка і його сім'ю на параді 9 травня.

Про це розповів сам Лукашенко 24 квітня, повідомляє Белта.

«Уявити реалізацію в Білорусі такого задуму складно, тому вони відмовилися від початкової ідеї. Потім розглядався напад на президентський кортеж. Для цього заколотниками навіть були закуплені та привезені в Білорусь гранатомети... однак здійснити такий сценарій у них би теж не вийшло», - розповів політик.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

Лукашенко додав, що змовники потім нібито почали планувати атаку на його заміську резиденцію. Життя президента Білорусі вони оцінили в 10 млн доларів, один мільйон з яких призначався снайперу. Також вони планували блокувати Мінськ за допомогою армії та знеструмити Мінськ. Однак у середовищі змовників опинився впроваджений КДБ агент.

«Це був наш агент. Молодець. Спасибі хлопцеві, він здорово нам допоміг, не побоявся. Вони через Нього хотіли підняти армію», - повідомив Лукашенко.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання групи білоруських опозиціонерів, які готували замах на нього і його дітей в рамках підготовки до державного перевороту в країні. Інформацію підтвердив голова Комітету державної безпеки (КДБ) Білорусі Іван Тертель.

У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що затримані російськими спецслужбами спільно з КДБ Білорусі змовники-опозиціонери нібито планували залучити у свій військовий переворот українських націоналістів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: