Зеленський запропонував включити в «нормандські» переговори ще три країни

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський виступає за залучення до нормандського формату США, Великої Британії і Канади.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський пропонує розширити нормандський формат і залучити до переговорів по Донбасу представників США, Великої Британії і Канади.

Про це він повідомив в інтерв'ю газеті Financial Times, опублікованому в понеділок, 26 квітня.

Дуля Путіну. Колонка Леоніда ШвецяУ другу річницю фінального, переможного туру президентських виборів можна відзначити, що це важке випробування Володимир Зеленський пройшов.

«Є два варіанти: ми можемо змінити мінський формат, скорегувати його. Або ми можемо використовувати який-небудь інший формат. Швидкість має значення. Швидкість цього процесу має значення, тому що ми втрачаємо людей щодня», - сказав Зеленський.

На його думку, новими учасниками нормандських переговорів можуть стати США, Велика Британія і Канада.

Президент України також зазначив, що хоче зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним і його «не хвилює місце проведення, мова йде про зміст».

При цьому Зеленський підтвердив, що українська влада не буде вести переговори з представниками самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

Нагадаємо, минулого тижня президент України Володимир Зеленський запропонував Володимиру Путіну зустрітися у будь-якій точці Донбасу, де зараз йде війна.

У свою чергу Путін заявив, що готовий прийняти Зеленського у Москві, якщо він хоче обговорити двосторонні відносини. А для обговорення питань Донбасу Путін порадив владі України спочатку зустрітися з ватажками так званих «ДНР» і «ЛНР».

У Києві повідомляли, що не мають наміру радитися і вести переговори з ватажками самопроголошених республік.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: