Путін фактично визнав «Л/ДНР» - Резніков

Читать на русском
Резніков додав, що заяву Путіна потрібно проаналізувати на засіданнях ОБСЄ і нормандського формату
Олексій РезніковУкраїнські новини

Президент Росії Володимир Путін фактично офіційно визнав псевдореспубліки «ЛНР» та «ДНР», що автоматично виводить Росію з Мінських угод.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Війна, яка не відбулася: чи забув Путін про УкраїнуРосійські війська будуть відведені від кордонів з Україною, але це не означає, що нашу країну залишать у спокої.

«Ми з вами почули офіційне визнання двох квазіутворень окупаційних режимів з відповідними абревіатурами «ЛНР» та «ДНР». Це по суті вихід з Мінських угод, тому що в угодах немає такого поняття. Є ОРДЛО України, тобто окремі райони Донецької та Луганської областей. До того моменту всі представники РФ в переговорах завжди говорили, що це Україна. Щойно президент Путін назвав ті два угруповання, він їх визнав. Це означає, що тільки що ми почули заяву про вихід з Мінських угод з боку РФ», - заявив він.

Резніков додав, що заяву Путіна потрібно проаналізувати на засіданнях ОБСЄ і нормандського формату і нагадав, що офіційні заяви від імені держави можуть виходити від президента, прем'єр-міністра, Міністра закордонних справ.

Нагадаємо, цього тижня президент України Володимир Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести зустріч на Донбасі - на тлі ескалації збройного конфлікту.

У відповідь Путін заявив, що Україна перед «обговоренням проблем Донбасу» повинна провести переговори з «ДНР» та «ЛНР». Також він додав, що готовий прийняти Зеленського в Москві, але не для обговорення Донбасу, а з питань «двосторонніх відносин».

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Зеленський ніколи не поїде до Путіна в Москву обговорювати Донбас. Для цього є нейтральні країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: