У Бундестазі вперше підтримали прагнення України отримувати летальну зброю

Читать на русском
Україна після останнього інциденту зі зосередженням військ РФ біля своїх кордонів задумалася про те, що їй потрібні сучасні оборонні системи
Ілюстративне фото24 канал

Голова Комітету у закордонних справах Бундестагу підтримав ідею надання Україні летальної оборонної зброї - це перший німецький чиновник такого високого рівня, який висловив відкриту підтримку цій ідеї.

Про це повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник у Twitter.

«Вперше впливовий німецький політик, член Президії ХДС, голова Комітету у закордонних справах Бундестагу Норберт Реттген підтримав ідею надання Україні оборонної зброї!»,- написав він.

Німецьке видання Frankfurter Allgemeine 24 квітня повідомило, що Україна після останнього інциденту зі зосередженням військ РФ біля своїх кордонів задумалася про те, що їй потрібні сучасні оборонні системи, за допомогою яких можна захистити Чорноморське узбережжя від вторгнення - а саме, протиповітряна оборона, батареї протикорабельних ракет і обладнання для розмінування.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Видання додало, що Київ зондував грунт для придбання б/у німецьких корветів, але з невідомої причини натрапив на дуже сильний опір міністра закордонних справ ФРН Хайко Мааса, через що отримав відмову.

Нагадаємо, 22 квітня профільний комітет Сенату США схвалив законопроєкт «Про партнерство з Україною у сфері безпеки», який передбачає розширення щорічної військової допомоги Україні від Сполучених Штатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: