Муженко розповів, на що буде витрачена військова допомога США

Читать на русском
Україна планує витратити 250 млн доларів військової допомоги від США на медицину, ППО і засоби радіоелектронної боротьби.

Україна планує витратити 250 млн доларів військової допомоги від США на медицину, ППО і засоби радіоелектронної боротьби.

Нормандський формат: чим допоможуть США та коли чекати кардинальних змінРФ не готова брати участь у Нормандському форматі, поки Україна не виконає Мінські домовленості. США звинувачують РФ у затягуванні конфлікту й обіцяють допомогти розблокувати переговорний формат.

Про це в інтерв'ю BBC Україна повідомив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, передає «Слово і Діло».

«Цю допомогу ми отримаємо в наступному році. Ми маємо відповідні переліки. Йдеться про нарощування можливостей протиповітряної оборони, сучасні засоби радіоелектронної боротьби, сферу медичної допомоги, а також інші напрямки. Що саме буде враховано при розподілі цієї суми - стане зрозуміло пізніше», - зазначив Муженко.

Також начальник Генерального штабу ЗС України заявив, що на Донбасі не повинно бути «сірої зони».

«Ви бачите, що один населений пункт взяли під контроль і відновили там українську владу. Потім другий, третій. Так, це «сіра зона», але її не повинно бути взагалі. Тут дійсно є певний рух», - підкреслив Муженко.

Також він озвучив фінансові потреби армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: