Військова прокуратура назвала основну версію вибухів на арсеналі в Калинівці

Читать на русском
Основною версією вибухів на військових складах у Калинівці Вінницької області є проникнення невстановлених осіб на територію арсеналу, які умисно здійснили детонацію боєприпасів.

Основною версією вибухів на військових складах у Калинівці Вінницької області є проникнення невстановлених осіб на територію арсеналу, які умисно здійснили детонацію боєприпасів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили у Військовій прокуратурі Вінницького гарнізону Центрального регіону України у відповіді на інформаційний запит УНН.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

«Однією з основних версій у вказаному кримінальному провадженні, яка обґрунтовується зібраними доказами, є проникнення сторонніх осіб на територію арсеналу та умисне ініціювання ними детонації (вибухів) боєприпасів», - йдеться у відповіді на запит.

Також у військовій прокуратурі поінформували, що у справі вибухів на арсеналі в Калинівці повідомлення про підозру конкретним особам здійснюється тільки після всебічного та повного досудового розслідування у відповідності до вимог КПК та за наявності беззаперечних доказів їх вини.

26 вересня 2017 року у Калинівці розпочались вибухи на одному з найбільших складів боєприпасів ЗСУ. З Калинівки та навколишніх сіл евакуювали близько 30 тисяч осіб.

23 березня 2017 року на складі боєприпасів у місті Балаклія, що на Харківщині, сталася пожежа. Боєприпаси від вогню детонували кілька днів.

Також стало відомо, яких збитків завдали Україні пожежі на військових складах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: