Військова прокуратура почала розслідування катастрофи Су-27

Читать на русском
Військова прокуратура Центрального регіону розпочала розслідування падіння винищувача Су-27 у Вінницькій області.

Військова прокуратура Центрального регіону розпочала розслідування падіння винищувача Су-27 у Вінницькій області.

Про це йдеться на сайті відомства, пише «Слово і Діло».

«Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону до ЄРДР внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 416 Кримінального кодексу України, - «Порушення правил польотів або підготовки до них». Проведення досудового розслідування доручено слідчим Управління національної поліції у Вінницькій області», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі повідомили, що близько 17:00 на території Вінницької області, неподалік селища Уланів Хмільницького району, впав військовий винищувач Су-27УБ, бортовий номер 70, серійний - 96310424040.

«За попередніми даними, літак ВПС України піднявся у повітря з аеродрому в Старокостянтинові та для виконання учбово-бойового вильоту в межах військових навчань «Чисте небо - 2018».

На місці події працює група військових прокурорів на чолі з військовим прокурором Вінницького гарнізону Центрального регіону України.

Водночас прокуратура згадує інформацію, яку не підтвердило Міноборони, щодо наявності пілота-американця на борту.

«За даними Генерального штабу ЗСУ з місця трагедії, обидва пілоти, один з яких - офіцер повітряних сил Збройних сил України, другий – військовослужбовець повітряних сил Національної гвардії США, загинули», - заявили в прокуратурі.

Однак через деякий час прес-служба прокуратури видалила інформацію про громадянство та приналежність пілотів.

Зазначимо, що сьогодні на сторіці Генштабу в Facebook спочатку з'явилася, а потім була видалена інформація про загибель американця в аварії винищувача Су-27.

Як повідомлялося, у Вінницькій області в районі села Уланів (між населеними пунктами Бердичів і Хмільник) 16 жовтня зазнав катастрофи літак Су-27. Обидва пілоти загинули.

Нагадаємо, військові навчання «Чисте небо - 2018» стартували 8 жовтня і триватимуть до 19 числа. Вони відбуваються на території Вінницької та Хмельницької областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: