Військова прокуратура передала до НАБУ справу «Укрвійськбуду»

Читать на русском
Військова прокуратура передала до Національного бюро справу про можливі зловживання посадовими особами держпідприємства.

Військова прокуратура передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за фактом можливого незаконного відчуження службовими особами Державного підприємства Міністерства оборони України «Укрвійськбуд» майнового комплексу.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, у період 2003-2007 років службовці «Укрвійськбуду» за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами, незаконно відчужили майновий комплекс на вул. Бориспільська, 19. Цей комплекс перебував на балансі «Укрвійськбуду» під час процедури санації зазначеного підприємства у зв'язку з його фіктивним банкрутством.

Вказане банкрутство було порушене ще у 2000 році за заявою ініціюючого кредитора Державною податковою інспекцією у Дарницькому районі Києва. На той момент виконувач обов'язків генерального директора «Укрвійськбуду» та його заступник не вжили будь-яких заходів по сплаті податкової заборгованості, хоча мали відповідні кошти на рахунках підприємства. Через це судом було розпочато процедуру санації. В ході неї невстановленим особам вдалося заволодіти 135 заводом залізобетонних виробів Міністерства оборони України у вигляді цілісного майнового комплексу із завершеним циклом виробництва.

За словами адвоката Геннадія Дубова, знайомого із матеріалами цього провадження, законність відчуження майна ДП МОУ «Укрвійськбуд», за яке держава ще у 2002-му році отримала не один десяток мільйонів гривень, встановлена багатьма чинними судовими рішеннями та в межах не одного кримінального провадження. Передача ж справи до НАБУ понад як два роки тому, була пов'язана із небажанням органів прокуратури безцільно витрачати час.

Нагадаємо, САП передала до суду справу про заволодіння землею під Києвом. Також Генпрокуратура передала до НАБУ справу Олександра Клименка. Раніше до НАБУ передали 20 справ Майдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: