Путін хоче відновити імперію – Міноборони Польщі

Читать на русском
Події на кордоні Росії та України викликали чимале занепокоєння в Польщі, нагадавши про напад РФ на Грузію у 2008 році та на Україну у 2014 році
Маріуш БлащакВідкрите джерело

Агресивна політика російського президента Володимира Путіна спрямована на відновлення могутності Російської імперії.

Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак в ефірі Польського радіо.

«Безсумнівно, політика президента Путіна спрямована на відновлення Російської імперії», - заявив міністр. За його словами, ще покійний польський президент Качинський говорив «Спочатку Грузія, потім Україна, потім Прибалтика, потім, можливо, Польща».

«Вистава» закінчилася: чому Росія відводить військаЧому Росія відводить війська від українських кордонів і чи отримала вона бажане від цього, читайте в матеріалі Слово і діло.

Сам Блащак зазначив, що події на кордоні Росії та України викликали чимале занепокоєння в Польщі, нагадавши про напад РФ на Грузію у 2008 році та на Україну у 2014 році. Тому Польща займається модернізацією армії та нарощуванням сил.

Раніше в Польщі заявили, що Росія за допомогою ескалації та стягування військ на кордон України намагається не допустити надання Києву Плану дій для членства в НАТО.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу 22 квітня заявив, що вирішив завершити військові навчання в Південному і Західному військових округах. З 23 квітня війська почнуть повертатися в пункти постійної дислокації.

Нагадаємо, Росія почала стягувати свою армію до українських кордонів майже три тижні тому.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: