Відведення військ РФ: Україна чекає на підтвердження від розвідки і НАТО

Читать на русском
Україна очікує підтвердження інформації щодо відведення російських військ від свого кордону від української розвідки і НАТО.
Дмитро Кулеба

Україна очікує підтвердження інформації щодо відведення російської армії від свого кордону від розвідки Міноборони і НАТО.

Про це йдеться в заяві голови МЗС Дмитра Кулеби у п'ятницю, 23 квітня.

«Вистава» закінчилася: чому Росія відводить військаЧому Росія відводить війська від українських кордонів і чи отримала вона бажане від цього, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Сама заява міністра Шойгу - позитивна подія. Якщо Росія дійсно відведе від кордону з Україною величезні військові сили, які вона туди стягнула, це послабить напруженість. Однак ми маємо пам’ятати, що сам цей крок не зупиняє ані ескалацію, ані конфлікт в цілому», - заявив міністр.

За його словами, Україна хотіла б бачити послідовні дії, підтверджені української розвідкою і розвідкою НАТО.

«По-друге, ці війська не просто дійшли до нашого кордону і тепер мають повернутися назад. Вони проводили небезпечні навчання та створили реальну небезпеку для України. Росія як і раніше повинна в цілому пояснити Україні, ОБСЄ і міжнародному співтовариству навіщо їй насправді потрібно стягувати таку кількість військ з наступальним озброєнням на кордоні з Україною з такою надмірною чисельністю військ», - додав Кулеба.

Нагадаємо, 22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення перевірки боєготовності армії.

З 23 квітня розпочався процес передислокації військ. Зокрема, військові почали покидати Крим. Російські війська повинні повернутися до місць постійної дислокації до 1 травня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: