Росія ввела обмеження проти посольств «недружніх країн»

Читать на русском
Також Путін дав команду російському уряду визначити перелік іноземних держав, проти яких будуть застосовані ці обмежувальні заходи
КремльВідкрите джерело

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про обмежувальні заходи у відповідь на «недружні дії США та інших іноземних держав», серед яких обмеження, що накладаються на посольства країн, які Кремль звинуватив у «недружніх діях».

Про це повідомила пресслужба Кремля.

Головний захід – тепер у посольств тих країн, які здійснюють «недружні дії» на адресу Росії, немає можливості укладати трудові договори з фізичними особами на території Росії.

Небажані особи: з яких країн висилали російських дипломатівРосійських дипломатів за останні роки висилали практично з усіх країн Європи, а також з США та Канади. Найчастіше за шпигунство.

Також Путін дав команду російському уряду визначити перелік іноземних держав, проти яких будуть застосовані ці обмежувальні заходи. Поки що в цьому списку тільки США, проте до переліку можуть додати Україну, Чехію, Польщу, Литву, Латвію та Естонію.

Раніше повідомлялося про те, що Чехія прийняла рішення про висилку з території країни відразу 18 російських дипломатів, яких вважають співробітниками спецслужб, які працюють під дипломатичним прикриттям.

У Росії висловили протест діям Чехії, а пізніше вислали з країни 20 чеських дипломатів, після чого в чеському посольстві залишилося тільки п'ять співробітників.

Пізніше уряд Словаччини прийняв рішення вислати з країни трьох російських дипломатів - вони повинні покинути країну протягом семи днів.

23 квітня Міністерства закордонних справ Литви, Латвії та Естонії прийняли рішення про висилку російських дипломатів на знак солідарності з Чехією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: