Росія намагається зірвати надання Україні ПДЧ в НАТО – Польща

Читать на русском
Глава канцелярії президента Польщі додав, що це дуже небезпечно, оскільки ситуація легко може вийти з-під контролю.
Кшиштоф ЩерськийВікіпедія

Росія за допомогою ескалації та стягування військ на кордон України намагається не допустити надання Києву Плану дій для членства в НАТО.

Про це глава канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський заявив в ефірі телеканалу TVP Info.

Чиновник зазначив, що Україна докладала максимум зусиль, щоб отримати ПДЧ на наступному саміті НАТО, але втрутилася Росія.

Чи стане Україна ближчою до НАТО на тлі можливої російської агресіїКористуючись загрозою нападу Росії, в Україні намагаються переконати НАТО взяти нас під свій захист. Чому така стратегія не спрацює та який альтернативний шлях – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Так само було у 2008 році з Грузією та Україною. Саме тоді, у зв'язку з цією ситуацією, напруженість між Росією і Грузією зросла, і це закінчилося війною... Росія намагається зупинити процес можливого відкриття для України дверей в НАТО. Звідси й акція, яка відбулася на східному кордоні України. Росія використовує армію в політичних цілях, щоб сьогодні чинити тиск на Україну», - підкреслив він.

Глава канцелярії президента Польщі додав, що це дуже небезпечно, оскільки ситуація легко може вийти з-під контролю.

Раніше міністр оборони України Андрій Таран заявив, що найкращим проявом міжнародної солідарності країн Заходу в протистоянні російській агресії на українських кордонах могло б стати надання Україні Плану дій для членства в НАТО.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в процесі засідання Комісії Україна-НАТО 13 квітня запропонував країнам-членам Альянсу програму з десяти кроків, спрямованих на підтримку України в умовах ескалації ситуації на українських кордонах.

До цього Кулеба говорив, що йде вже сім років гібридна агресія Росії проти України була б неможлива, якби у 2014 році Україна вже перебувала в Північноатлантичному альянсі (НАТО).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: