Євросоюз пропонує в травні 2021 року провести саміт з питань клімату та Росії

Читать на русском
Офіційні особи висловили розчарування зустрічами у вигляді онлайн-конференцій, оскільки такий формат уповільнює процес прийняття рішень
Ілюстративне фотоСайт Євросоюзу

25 травня в Брюсселі лідери Європейського Союзу проведуть особисту зустріч, щоб обговорити кілька питань - коронавірусну кризу, боротьбу зі зміною клімату і напруженість у відносинах з Росією.

Про це повідомляє офіційний представник ЄС в AFP.

Нещодавні зустрічі ЄС були проведені у форматі відеоконференцій. Чиновники висловили розчарування, оскільки такий формат уповільнює процес прийняття рішень, оскільки лідери не можуть збиратися невеликими групами в кулуарах для обговорення виниклих нюансів і виникають проблеми з конфіденційністю.

Путін-Байден: що між ними насправдіНавряд чи слід розцінювати нинішні і майбутні відносини США і Росії виключно через призму заяви Байдена і відповіді Путіна.

Саміт був скликаний відразу після того, як головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн було оголошено, що програма блоку з вакцинації проти коронавірусу набирає обертів попри повільний старт.

Також наголошується, що після інформації про збільшення чисельності російських військ в окупованому Криму і на кордоні України, а також повідомленні про те, що російські агенти спровокували вибух у 2014 році в Чехії, на порядок денний травневого саміту винесли відносини з Москвою.

Після досягнення угод між Комісією, депутатами Європарламенту та національними лідерами зі скорочення викидів, лідери також планують обговорити зміну клімату.

Нагадаємо, наступний саміт лідерів країн Північноатлантичного альянсу відбудеться 14 червня 2021 року в Брюсселі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: