Паспорти РФ на Донбасі отримали не менше 400 тисяч осіб – Резніков

Читать на русском
На сьогоднішній день на окупованому Донбасі налічується не менше 400 000 осіб з російськими паспортами.
president.gov.ua

На сьогоднішній день на окупованому Донбасі налічується не менше 400 000 осіб з російськими паспортами. При цьому люди з паспортами РФ на Донбасі будуть безправні в самій Росії.

Про це заявив віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв'ю «Українській правді», опублікованому у четвер, 22 квітня.

Проросійські сили: у лапках та без. Колонка Валентина ГладкихХто насправді є проросійськими силами в Україні і чому досі по них немає судових вироків, читайте в авторській колонці Валентина Гладких на сайті Слово і діло.

«Статистика постійно змінюється, вони заявляють одне, ми перевіряємо - інше. Але мінімум 400 000 (з російськими паспортами, - ред.) є, це правда», - сказав він.

При цьому Резніков зазначив, що жителі ОРДЛО з російськими паспортами не мають постійного місця проживання у Росії. Більш того, російська сторона на переговорах на всіх рівнях продовжує стверджувати, що Донецьк і Луганськ - це Україна.

«Люди, які отримали паспорти Російської Федерації, вони в РФ безправні. Якщо вона завтра з цим паспортом приїде в Росію, її виженуть. Крім верхівки бойовиків. Бо ті, хто працюють в окупаційній «владі», вони отримали реєстрацію, ми бачили паспорти тих, хто приходить на переговори в ТКГ. Вони з російськими паспортами, у них прописка - Ленінградська область, село якесь, і нібито ще й всі живуть в одному будинку», - розповів він.

Нагадаємо, на тлі загострення ситуації на сході України президент Володимир Зеленський запропонував Володимиру Путіну зустрітися на Донбасі.

У Росії відреагували на пропозицію Зеленського. Пізніше прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президента РФ також поставили до відома.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: