У Зеленського відреагували на пропозицію Росії щодо нормандської зустрічі

Читать на русском
Нормандська зустріч на Донбасі за участю представників ОРДЛО може розмити саму ідею переговорів. Представники «ЛДНР» є ще однією особою російської сторони.

Нормандська зустріч на Донбасі за участю представників ОРДЛО може розмити саму ідею переговорів. Представники «ЛДНР» є ще однією особою російської сторони.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив радник керівника Офісу президента України щодо антикризових комунікацій Михайло Подоляк.

За його словами, українська сторона завжди виступала лише за конструктивний підхід до переговорів, тому що потрібен результат. На сьогодні є різні переговорні формати - лідерів «нормандської четвірки», політичних радників, ТКГ та Спільний центр по контролю і координації.

«Розцінюємо пропозицію Дмитра Козака про проведення свого роду «змішаних» переговорів на Донбасі за участю представників Франції, Німеччини, України, Росії та несуб'єктнних в юридичному сенсі осіб з ОРДЛО - як те, що може розмити саму ідею переговорів», - зазначив Подоляк.

Війна, яка не відбулася: чи забув Путін про УкраїнуРосійські війська будуть відведені від кордонів з Україною, але це не означає, що нашу країну залишать у спокої.

Він підкреслив, що участь представників «ЛДНР» не буде конструктивною, оскільки вони не ухвалюють самостійних рішень і фактично є ще одним обличчям російської сторони.

«Щоб забезпечити конструктивність, пропозицію Дмитра Козака можна розглянути і спробувати реалізувати на рівні Тристоронньої контактної групи», - додав Подоляк.

Водночас на його думку, пропозиція президента України Володимира Зеленського про переговори з президентом Росії Володимиром Путіним на Донбасі дає шанс на створення нового особливого формату для діалогу, який може бути ефективним і діяти одночасно зі збереженням і розвитком інших переговорних ліній.

Відзначимо, сьогодні російський парламентер Дмитро Козак запропонував Франції та Німеччини не пізніше 27 квітня провести нормандську зустріч на Донбасі за участю України і представників «ЛДНР».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: