ЦВК офіційно визнала перемогу Вірастюка на окрузі №87

Читать на русском
Протокол підписали 16 членів ЦВК. При цьому двоє з них додали окрему думку з приводу результату довиборів.
Василь ВірастюкУкраїнська правда

Центральна виборча комісія офіційно підтвердила, що кандидат у народні депутати України від «Слуги народу» Василь Вірастюк здобув перемогу на довиборах до Верховної Ради на окрузі №87.

Про це повідомляє ОПОРА.

Також ЦВК оголосила дані протоколу окружної виборчої комісії. Згідно з цими даними, Вірастюк набрав 15 536 голосів, в той час, як його конкурент, кандидат від «За майбутнє» Олександр Шевченко отримав 15 114 голосів. Різниця склала 222 голоси.

Протокол підписали 16 членів ЦВК. При цьому двоє з них додали окрему думку з приводу результату довиборів.

Довибори в окрузі №87: чому в Івано-Франківській області не можуть підрахувати голосиРезультати довиборів у 87 окрузі в Івано-Франківській області не можуть підрахувати шостий день.

Нагадаємо, на окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах в Раду перемогу здобув представник Партії «Слуга народу» Василь Вірастюк, набравши 31,25% голосів. Його конкуренти - представник від «За майбутнє» Олександр Шевченко і представник ВО «Свобода» Руслан Кошулинський - набрали 29,69% і 28,86% відповідно. Явка на виборах склала 23,72%.

Однак Олександр Шевченко результат не визнав і заявив, що буде оскаржувати перерахунок голосів.

2 квітня на одній з дільниць 87 округу вибори визнали недійсними. Також недійсними вибори визнали на виборчій дільниці, в селі Манява. Загалом вибори недійсними визнали на шести дільницях. Однак пізніше Окружний адміністративний суд Івано-Франківська виніс рішення з питання про перерахунок голосів на окрузі № 87; вимога окружної виборчої комісії про перерахунок голосів на двох дільницях була визнана незаконною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: