Довибори до Ради на 50 окрузі: ЦВК визнала перемогу Аксьонова

Читать на русском
Сьогодні ЦВК оприлюднила офіційні результати довиборів до Ради по 50 окрузі в Донецькій області. Там перемогу здобув мер міста Добропілля Андрій Аксьонов.

Сьогодні ЦВК оприлюднила офіційні результати довиборів до Ради по 50 окрузі в Донецькій області. Там перемогу здобув мер міста Добропілля Андрій Аксьонов, який балотувався від партії «Порядок».

Про це повідомили в пресслужбі ЦВК.

Довибори в Раду: що обіцяли виборцям потенційні переможціУ Донецькій та Івано-Франківській області пройшли довибори в Раду. Що обіцяли потенційні переможці, розібралося Слово і діло.

За Аксьонова проголосували 19 949 виборців, що становить понад 64% від кількості осіб, які взяли участь в голосуванні.

У той же час в ЦВК згадали про неодноразові вимоги не визнавати перемогу Аксьонова. Комісія наголошує, що не має для цього законних підстав.

«Звинувачення будь-якого кандидата в сепаратизмі або будь-якому злочині, в тому числі і порушення кримінальної справи, не є підставою для відмови в реєстрації або скасування реєстрації кандидата в народні депутати України, оскільки такі діяння мають встановлюватися в судовому порядку. Лише в разі набуття щодо кандидата в депутати законної сили обвинувальним вироком суду за вчинення умисного злочину Комісія може відмовляти або скасовувати реєстрацію кандидатів», - йдеться в заяві ЦВК.

Як відомо, 28 березня відбулися довибори до Ради на 50 окрузі в Донецькій області та 87 окрузі в Івано-Франківській області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: