Перерахунок голосів на двох дільницях округу №87 визнано незаконним – Шевченко

Читать на русском
Шевченко підкреслив, що це перші позитивні рішення суду на його користь у справі про перерахунок голосів на 87-му окрузі.
Засідання судуFacebook

Окружний адміністративний суд Івано-Франківська виніс рішення з питання про перерахунок голосів на окрузі №87; вимога окружної виборчої комісії про перерахунок голосів на двох дільницях визнана незаконною.

Про це написав кандидат на проміжних виборах до Верховної ради по округу №87 Олександр Шевченко в Facebook.

«Суд визнав рішення про перерахунок бюлетенів ДВК 260028 (с. Монастирчани) незаконним! Окружна виборча комісія не мала права брати на перерахунок цю дільницю без відповідних на це підстав!»,- написав він.

Шевченко підкреслив, що це перше позитивне рішення суду на його користь. А пізніше він написав також про те, що суд прийняв рішення про незаконність перерахунку голосів на ще одній дільниці - №260012 (с.Горохолин Ліс).

Довибори в окрузі №87: чому в Івано-Франківській області не можуть підрахувати голосиРезультати довиборів у 87 окрузі в Івано-Франківській області не можуть підрахувати шостий день.

«Окружна виборча комісія не мала права відправляти на перерахунок цю дільницю тільки через відсутність на пакеті з виборчою документацією назви виду виборів», - зазначив він.

За інформацією Суспільне.Карпати до полудня 4 квітня в судах розглядалося шість позовів Шевченка щодо скасування рішення про повторний підрахунок голосів. У шести позовах суд йому відмовив, у двох кандидат сам відмовився від заявлених вимог. 5 квітня слухатимуться ще два позови.

Нагадаємо, на окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах в Раду перемогу здобув представник партії «Слуга народу» Василь Вірастюк, набравши 31,25% голосів. Його конкуренти - представник від «За майбутнє» Олександр Шевченко і представник ВО «Свобода» Руслан Кошулинський - набрали 29,69% і 28,86% відповідно.

Олександр Шевченко заявив, що буде оскаржувати перерахунок голосів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: