Нова партія вакцини AstraZeneca прибуде завтра вранці – Степанов

Читать на русском
Україна в рамках механізму COVAX отримає нову партію вакцини від коронавірусу AstraZeneca південнокорейського виробництва вранці 23 квітня.
Фото Слово і діло

У п'ятницю, 23 квітня, Україна в рамках механізму COVAX отримає нову партію вакцини від коронавірусу AstraZeneca південнокорейського виробництва - 367 тисяч доз. Вона повинна прибути вранці до київського аеропорту «Жуляни».

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24» у четвер, 22 квітня.

Вакцина з Південної Кореї: що відомо про препарат і як в Україні розвиваються темпи вакцинаціїЩо відомо про всі вакцини в Україні та яка зараз ситуація з темпами щеплень, розбиралося Слово і діло.

«Поставили нам слот літака на завтра на 8:45 ранку, вона буде вже в аеропорту «Жуляни». Відразу вона буде розподілена по регіонах. Вона йде на нашу загальну програму вакцинації в прищепних кабінетах, згідно тих етапів вакцинації, які йдуть - люди старші за 60», - повідомив він.

Всього в поставці буде 367 тисяч доз.

Степанов уточнив, що частина вакцин AstraZeneca південнокорейського виробництва піде на друге щеплення для тих, кого вакцинували вакциною Covishield індійського виробництва.

Міністр запевнив, що вакцини з нової партії такі ж, як і ті, якими робили щеплення раніше. Тобто, є повністю взаємозамінними.

Повторні щеплення від COVID в Україні почнуть робити з 23 травня.

Нагадаємо, раніше вакцину AstraZeneca південнокорейського виробництва зареєстрували в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: