Україні терміново потрібно створювати своє виробництво вакцин – Степанов

Читать на русском
Степанов зазначив, що наявність власної лабораторії для України життєво необхідна, щоб більше не доводилося чекати поставок з-за кордону
Міністр охорони здоров'я Максим Степановmoz.gov.ua

Україні доведеться створити власну лабораторію виробництва вакцини, оскільки є необхідність вчасно виробляти вакцини не тільки від коронавірусу, а й від інших інфекцій, які можуть з'явитися в майбутньому.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24».

Міністр зазначив, що на цей момент на створення власної лабораторії МОЗ зміг виділити тільки 100 млн грн.

Як вакцинуватися від COVID-19: всі способиЯк вакцинуватися від коронавірусу позачергово, залишковою дозою вакцини, розбиралося Слово і діло.

«Ми наразі робимо відповідний проєкт, оскільки ці кошти закладені тільки в цьому році. Це те, про що говорив президент ще минулого року, це відновлення нашого вакцинного виробництва. Воно не може бути дешевим, ми повинні до цього звикати», – сказав він.

Степанов зазначив, що наявність власної лабораторії для України життєво необхідна, оскільки зараз, не маючи власного виробництва країна змушена чекати своєї черги на поставку вакцин з-за кордону. А там все дуже погано. Поставки постійно зриваються; приклад - на квітень 2021 року Україна повинна була отримати 3,9 млн доз вакцини, а реально отримала всього 719 тисяч доз.

«Якщо у нас не буде свого вакцинного виробництва в найближчі 2-3 роки, нас чекають дуже погані наслідки. Ніхто не знає, як буде себе вести COVID-19 і які віруси будуть завтра. А те, що продемонстрував світ в гуманності поставок вакцин, ми всі побачили. Коли вона не свого виробництва, ти стоїш в черзі за вакциною», - сказав він.

Раніше головний санлікар Віктор Ляшко заявив, що міністерство охорони здоров'я не бере до уваги можливість наявності української вакцини від коронавірусу, попри те, що про неї заявляв президент Володимир Зеленський ще в жовтні 2020 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: