Випадків утилізації залишків вакцини від COVID не було – МОЗ

Читать на русском
В Україні деякі дози вакцини могли бути зіпсовані з якихось технічних моментів. Однак жодного разу препарат не утилізували, заявив Степанов.
Фото Слово і діло

В Україні з початку кампанії вакцинації від коронавірусу не було жодного випадку, коли б медики утилізували залишки вакцини.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі каналу «Україна 24» у четвер, 22 квітня.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 22 квітняВ Україні вже вакцинувалися 491 880 людей від COVID-19. До листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 482 391 людина.

За його словами, деякі дози дійсно могли бути зіпсовані з якихось технічних моментів. Однак жодного разу препарат не утилізували.

«Але таких речей - утилізації залишкових доз - не було», - зазначив він.

Степанов також нагадав, що в Україні більше не вакцинують громадських діячів залишковими дозами. Зараз роблять щеплення тільки пріоритетним групам ризику.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що в ході кампанії вакцинації в Івано-Франківській області зіпсували майже 500 доз вакцини Covishield.

Як пояснили в ОДА, мобільні бригади просто не використали останню дозу у флаконі, оскільки думали, що тієї кількості не вистачить на одне щеплення. За словами головного санлікаря Прикарпаття Руслана Савчука, невикористані дози вакцини відразу утилізували.

Сьогодні глава МОЗ повідомляв, що завтра вранці до України прибуде нова партія вакцини AstraZeneca.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: