У МЗС України відреагували на заяву РФ про відведення військ

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України заявили, що будуть моніторити ситуацію з відведенням військ РФ від кордону.
wikipedia.org

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на заяву глави Міноборони РФ про закінчення навчань і відведення військових від кордону.

Зокрема, як заявив речник українського МЗС Олег Ніколенко в коментарі РБК-Україна, в міністерстві моніторять цю ситуацію.

У Росії заявили про відведення військ від кордону з УкраїноюМіністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що прийняв рішення завершити військові навчання біля українського кордону і в Криму.

Нагадаємо, сьогодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що вирішив завершити військові навчання у Південному та Західному військових округах. З 23 квітня війська почнуть повертатися до пунктів постійної дислокації. Триватиме відведення армії РФ від кордонів до 1 травня.

Нагадаємо, Росія почала стягувати свою армію до українських кордонів майже три тижні тому.

У Кремлі називали пересування російських військ «перевіряльними заходами» або навчаннями. Також у РФ заявляли, що «переміщення російських військ до кордонів є внутрішньою справою Росії».

На військову активність Росії відреагували в США і в ЄС. Країни закликали Кремль негайно відвести війська від українських кордонів.

На цьому тижні Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель повідомляв, що біля кордону України перебуває 150 тисяч російських військових.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: