Російські війська активізувалися в Придністров'ї

Читать на русском
Офіційно на території Придністров'я дислоковано близько 1700 російських військовослужбовців - скорочена до межі колишня 14-та армія ЗС СРСР
Ілюстративне фотоФото РІАН

Росія продовжує стягувати війська до українських кордонів. Активність російських військових була зафіксована в районі аеропорту міста Тирасполь на території невизнаної республіки Придністров'я, що належить Молдові. Звідти до кордону з Україною близько тринадцяти кілометрів.

Про це повідомляє Телеграм-канал Nexta.

На опублікованому в каналі відео зафіксовано пересування колони російських бронетранспортерів. Зазвичай така активність розташованому тут російському контингенту не властива.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Офіційно на території Придністров'я дислоковано близько 1700 російських військовослужбовців - скорочена до межі колишня 14-та армія ЗС СРСР. Однак реальна чисельність російських військ на території, яку Молдова вважає своєю, невідома. Росія заявляє, що її війська в Придністров'ї розташовані нібито з миротворчими цілями - захисту російськомовного населення псевдореспубліки. Російський контингент з'явився там після громадянського конфлікту між Молдовою і Придністров'ям в 1992 році.

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

На Заході виявили ряд підтверджень того, що Росія активно перекидає на кордон з Україною масу військової техніки, при цьому маскуючи її номери. Серед них виявили сумнозвісну 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, а також важкі вогнеметні системи - неконвенційну зброю.

У Кремлі заявили, що російська армія нібито нікому не загрожує і буде перебувати біля кордонів стільки, скільки забажає - доки президент РФ Володимир Путін не віддасть інший наказ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: