Зеленський, Меркель і Макрон закликали Путіна відвести війська від кордону України

Читать на русском
Меркель і Макрон підкреслили свою підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України
Меркель, Зеленський, МакронРБК-Украина

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і президент України Володимир Зеленський закликали Росію відвести війська від кордонів України.

Про це повідомляється в пресрелізі за результатами відеоконференції між Меркель, Макроном і Зеленським, оприлюдненому на сайті уряду Німеччини.

За словами представника німецького уряду Штеффена Зайберта, лідери Німеччини, Франції та України стурбовані ситуацією на кордонах України.

«Вони розділили стурбованість щодо зростання російських військ на кордоні з Україною і в незаконно анексованому Криму. Вони закликали скоротити ці військові підкріплення для зниження напруги в ситуації», - наголошується в заяві.

Також Меркель і Макрон підкреслили свою підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України та необхідність повного виконання Мінських угод обома сторонами. Лідери ФРН і Франції пообіцяли й далі докладати максимум зусиль у нормандському форматі.

Нагадаємо, Україна після нової ескалації на Донбасі ініціювала розмову з усіма представниками «нормандської четвірки» - президентом РФ, президентом Франції та канцлером Німеччини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: