Біля кордону України знаходиться 150 тисяч російських військових – Боррель

Читать на русском
Росія стягнула до українського держкордону близько 150 тисяч своїх військових. Також РФ розміщує на кордоні з Україною  госпіталі.
фото European Parliament

Росія стягнула до українського держкордону близько 150 тисяч своїх військових. Це найбільша чисельність військ, яку коли-небудь розгортала РФ.

Про це заявив глава зовнішньополітичної служби Європейського союзу Жозеп Боррель за підсумками зустрічі з міністрами закордонних справ країн-учасниць ЄС, передає Euronews 19 квітня.

Між молотом і ковадлом: чи перейде Росія в атаку проти УкраїниЗростання напруженості на кордонах з Україною спричинене бажанням Росії продемонструвати свою міць і значення.

За його словами, також Росія також розміщує на кордоні з Україною всі види підрозділів, включаючи госпіталі.

«Це найбільше військове розгортання російської армії біля кордонів України. Зрозуміло, що це викликає занепокоєння. Коли ви розміщуєте багато військ, то тут або там може з'явитися іскра», - додав Боррель.

При цьому він зазначив, що він не може сказати, звідки в своєму розпорядженні цифрою в 150 тисяч військовослужбовців РФ.

Нагадаємо, сьогодні пройшло засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС. Перед зустріччю Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель закликав Росію відвести війська від кордону України.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба запропонував ЄС «стримувати» РФ за допомогою нових санкцій. Однак в ЄС після засідання заявили, що поки не готують санкції проти РФ через скупчення військ на кордоні України.

Минулого тижня президент США Джо Байден підписав указ про нові санкції проти Росії. РФ запровадила санкції у відповідь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: