Біля кордонів України більше російських літаків, ніж очікувалося – WSJ

Читать на русском
Російські підрозділи побудовані в бойовому порядку, проте Москва таким чином забезпечує собі багато варіантів для військових дій
Супутникове фотоwsj.com

Чисельність російських бойових літаків, які зосереджені біля кордонів України та в тимчасово окупованому Криму, виявилася абсолютно непорівнянна з попередніми оцінками.

Про це з посиланням на отримані у своє розпорядження комерційні супутникові знімки, зроблені в період між 27 березня і 16 квітня, повідомляє The Wall Street Journal.

«Росія перекинула набагато більше бойових літаків до Криму, а також до баз біля кордону України, ніж вважалося раніше, посиливши свої можливості для політичного залякування або військового втручання», - зазначає видання.

«Змова політологів»: про що скаже Путін 21 квітня і чи чекати вторгнення в УкраїнуНайближчим часом російський лідер навряд чи вирішить вводити війська в Україну, а, швидше за все, планує поглинання Білорусі.

На оприлюднених супутникових фото окупованого Криму можна розрізнити дислокацію повітряно-десантних військ, російські винищувачі Су-30, а також мотострілкові та бронетанкові підрозділи. Крім того, на знімках видно димогенератори, штурмові вертольоти, розвідувальні безпілотники, обладнання радіоелектронної боротьби, а також військовий госпіталь. На інших знімках ідентифікуються бойові літаки Су-34, Су-30, Су-27, Су-25 і Су-24.

Генерал Філіп Брідлав, колишній командувач військами НАТО, зазначив, що росіяни розгорнули різні елементи, «необхідні для встановлення повітряної переваги над полем бою і безпосередньої підтримки сухопутних військ». За експертною оцінкою Брідлава, фото не показують, що російські підрозділи побудовані в бойовому порядку, проте Москва таким чином забезпечує собі багато варіантів для військових дій.

Раніше найбільша партія парламенту Німеччини, ХДС / ХСС, опублікувала Заяву на підтримку України. Зокрема, депутати звернулися до Європейського союзу із закликом об'єднатися перед загрозою агресії Росії.

Нагадаємо, 19 квітня пройшло засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС. Перед зустріччю Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель закликав Росію відвести війська від кордону України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: