Російську агресію може зупинити надання Україні ПДЧ для НАТО – Таран

Читать на русском
Таран нагадав, що у 2014 році в реальності Україна залишилася сам на сам з агресією Росії, попри висловлення підтримки від багатьох країн
Міністр оборони України Андрій ТаранСкриншот

Найкращим проявом міжнародної солідарності країн Заходу у протистоянні російській агресії на українських кордонах могло б стати надання Україні Плану дій для членства в НАТО.

Про це під час віртуального виступу на засіданні підкомітету Європейського парламенту з питань безпеки та оборони (SEDE) висловив Міністр оборони України Андрій Таран, повідомляє «Укрінформ».

Невблаганний Джо. Колонка Леоніда ШвецяЩе в перші дні після інавгурації Зеленський почав смикати Байдена: «Чому ми досі не в НАТО?». Здавалося, у того було достатньо часу, щоб підготувати гідну відповідь, але, зателефонувавши на початку квітня до Києва, американець почав виляти.

«Ми дуже вдячні депутатам Європарламенту за увагу до цієї ситуації та за підтримку України. Прошу вас чітко продемонструвати Російській Федерації, що Україна більше не одна, як це було у 2014 році. Тоді ми чули голоси глибокої стурбованості від багатьох країн, але в реальності Україна залишилася сам на сам з російською агресією. Зараз ситуація зовсім інша. Ми маємо пряму міжнародну підтримку. Її найкращим сигналом могло б бути надання Україні ПДЧ. Це могло б стати дуже чіткою ознакою, щоб застерегти Росію від подальшої ескалації», - підкреслив Таран.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в процесі засідання Комісії Україна-НАТО 13 квітня запропонував країнам-членам Альянсу програму з десяти кроків, спрямованих на підтримку України в умовах ескалації ситуації на українських кордонах.

Раніше Кулеба говорив, що гібридна агресія Росії проти України, яка йде вже сім років, була б неможлива, якби у 2014 році Україна вже перебувала в Північноатлантичному альянсі (НАТО).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: