РНБО готує різні сценарії реагування на дії Росії – Данілов

Читать на русском
РНБО готує різні сценарії реагування на стягування військ Росії до кордонів України - ситуація моніториться постійно.

РНБО готує різні сценарії реагування на стягування військ Росії до кордонів України - ситуація моніториться постійно.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на зустрічі з головою Бюро нацбезпеки Польщі Павелом Солохою, передає пресслужба відомства.

Сторони обговорили обстановку в регіоні, особливу увагу приділивши питанню ескалації гібридної агресії Росії та загостренню на лінії розмежування на Донбасі, а також ситуацію в окупованому Криму.

Залізна завіса 2.0: які наслідки для України матимуть дипломатичні війни із РосієюЗ якою метою Росія ініціює дипломатичні війни із ЄС та до чого слід бути готовій Україні ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

За словами Данілова, Росія накопичила велику кількість військ на кордоні для провокацій, угруповання налічує десятки тисяч військовослужбовців.

«Ми моніторимо ситуацію цілодобово та розробляємо різні сценарії реагування», - сказав він, додавши, що українська армія зразка 2014 і 2021 років - це абсолютно різні армії.

Данилов також висловив вдячність країнам НАТО за допомогу і надію на подальше поглиблення співпраці. У свою чергу, Солох запевнив у підтримці Польщею суверенітету і територіальної цілісності України, підкресливши, що Росія несе відповідальність за ескалацію напруги.

Раніше повідомлялося, що Україна в ПАРЄ збирає підписи під заявою про провокації РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: